Snimanje u 20. nedelji: Vaš vodič za skeniranje pola

Rezime

Dok vi možda želite da saznate pol svoje bebe, vaš sonograf će imati druge prioritete. Saznajte o svrsi vašeg snimanja u 20. nedelji i za kojim uslovima ili anomalijama oni tragaju.

personal pregnancy journey icon circle

Vaša beba, ove nedelje

Otkrijte nauku koja stoji iza razvoja vaše bebe, iz nedelje u nedelju

Vaša anomalija, ili skeniranje pola

Otprilike u 20. nedelji trudnoće bićete rezervisani za skeniranje anomalije, koje se takođe naziva i skeniranje pola. 

Ovo skeniranje se može obaviti u bilo koje vreme između 18. i 21. nedelje vaše trudnoće, i kao što naziv skeniranja sugeriše, njegova osnovna svrha je sprovođenje detaljnog pregleda vaše rastuće bebe kako bi se identifikovali svi problemi („anomalije“) sa njenim razvojem.

20 week ultrasound
Kako je vaša beba znatno porasla, moći ćete da vidite prepoznatljive osobine poput ruku i nožnih prstiju i oblika njenog lica sa mnogo većom jasnoćom.

Iako je primarni fokus skeniranja u 20. nedelji otkrivanje bilo kakvih abnormalnosti, za sonografa takođe može biti moguće da identifikuje pol vaše bebe. Ukoliko želite da saznate pol svoje bebe, pokušajte da budete strpljivi i sačekate da sonograf izvrši tačnu procenu razvoja vaše bebe, što je njegov glavni prioritet. Ukoliko želite da pol vaše bebe ostane tajna, obavestite svog sonografa pre nego što počne snimanje.

Postupak skeniranja u 20. nedelji je približno isti kao i vaš pregled u 12. nedelji. Kako je vaša beba od tada znatno porasla, moći ćete da vidite prepoznatljive osobine poput ruku i nožnih prstiju i oblika njenog lica sa mnogo većom jasnoćom. Videti svoju bebu tako jasno može biti čarobno.

Pogled izbliza

Da bi proverio da li ima anomalija u toku snimanja u 20. nedelji, sonograf će pažljivije pogledati kosti, organe, kičmenu moždinu, lice i celokupan oblik i položaj tela vaše bebe. Posebno će ispitati 11 retkih stanja koja se obično mogu lečiti tokom trudnoće ili nakon rođenja.

Ovih 11 stanja je navedeno u nastavku, a dalje detaljne informacije se mogu dobiti preko NHS:

U nekim vrlo retkim ali ozbiljnim slučajevima može se dogoditi da ne postoji dostupan tretman i da postoji opasnost od smrti vaše bebe tokom ili ubrzo nakon trudnoće. Ako vaše snimanje ukazuje na potencijalni problem, od vas će se možda tražiti da dolazite na dalja snimanja i testove.

Ukoliko imate pitanja o snimanju ili rezultatima skeniranja, razgovarajte sa babicom. Alternativno, u Aptaclub Careline rade i obučene babice koje će rado razgovarati o svim problemima.

kontaktirajte aptaclub
aptaclub zajednica srbija

Buduće zdravlje vaše bebe počinje ovde

U Aptaclubu verujemo da iskustvo pomaže u izgradnji otpornosti; da svaki novi susret, bilo u trudnoći ili nakon rođenja, može da oblikuje budući razvoj vaše bebe. Pomoću naše naučne stručnosti i podrške jedan na jedan, možemo pomoći vama i vašoj bebi da zagrlite sutrašnjicu.

Povezani članci

Dojenje je najbolje za bebe

Prvo pročitajte ovo važno obaveštenje Klikom na dugme Nastavi moći ćete da vidite informacije o mleku za dojenčad Aptamil i drugim proizvodima. Ako odlučite da nastavite, prihvatate da Aptaclub pruža ove informacije na vaš lični zahtev u informativne svrhe. Molimo vas da se obratite zdravstvenom radniku kako biste doneli izbor na bazi informacija o hranjenju mlekom i odbijanju bebe od čvrste hrane. Dojenje je najbolje za bebe i pruža brojne prednosti. Važno je da, u pripremi za i tokom dojenja, jedete zdravu, uravnoteženu ishranu. Kombinovano dojenje i hranjenje bočicom u prvim nedeljama života mogu smanjiti zalihe vašeg majčinog mleka i preokret u odluci da ne dojite je težak. Treba razmotriti socijalne i finansijske implikacije upotrebe mleka za dojenčad. Nepravilna upotreba mleka za dojenčad ili neprikladna hrane ili način hranjenja može predstavljati opasnost po zdravlje. Ako koristite mleko za dojenčad, pažljivo sledite uputstva proizvođača za upotrebu – ako se ne pridržavate uputstava, beba može da se razboli.

Izaberite svoju zemlju