Pečene leblebije & bademi sa dimljenom paprikom

Vreme pripreme: 10 minuta – Vreme kuvanja: 25 minuta – Služiti: 10 x 20g porcija

Brza i ukusna alternativa običnim orašastim plodovima, ukusni su, servirani direktno iz rerne. Mogu biti prilično čvrsti za zube, pa budite oprezni dok ih grickate.

Ovo jelo je: Bez mlečnih proizvoda • bez glutena • vegansko • vegetarijansko • izvor proteina • sadrži vlakna • obezbeđuje folnu kiselinu i vitamin E

Svaka porcija sadrži:

Nutritivna vrednostKoličina% Referentni unos hranljivih sastojaka
Energija118kcal6%
Masti6.9g10%
Zasićene materije0.6g3%
Šećer0.6g1%
So0g0%

Savet nutricioniste

Grickalice bogate vlaknima vam mogu pomoći da imate redovna pražnjenja ako patite od zatvora u trudnoći1.

Sastojci

  • 400g konzerve leblebija, oceđenih i ispranih
  • Listovi sa 2 grančice svežeg ruzmarina (oko 1 kašičica), sitno iseckani
  • 2 kašičice mlevenog kima
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • 100g celih badema
  • Sveže mleveni crni biber

Recept sadrži sledeće alergene: orašasti plodovi (bademi). Sve nutritivne tvrdnje su zasnovane na analizi od 100g, ali imajte na umu da ovo nije preporučena veličina porcije. 

Nutritivne koristi

* Leblebije: Sadrže proteine koji obezbeđuju gradivne elemente za rast vaše bebe2 

* Bademi: Sadrže vitamin E. Odgovarajući unos vitamina E tokom trudnoće je povezan sa manjom verovatnoćom da vaše dete kasnije u životu razvije astmu i respiratorne probleme3,4

Način pripreme

  1. Zagrejte rernu na 200oC (ventilator 180 oC), 400 oF, Oznaka gasa 6.
  2. Nabacati leblebije, ruzmarin, kim, papriku i biber zajedno u veliku tepsiju. Rasporedite ih u ravnomerni sloj i pecite 15 minuta samo dok ne počnu da se prže. 
  3. Nakon ovog vremena, razbacajte bademe i sve zajedno dobro raspršite. Vratite u rernu još 10 minuta dok leblebije ne postanu hrskave i dobiju boju.
  4. Izvadite iz rerne, sipajte u činiju, ostavite da se još malo ohladi pa poslužite.

Poslednji put pregledano: 7. septembra 2018

kontaktirajte aptaclub
aptaclub zajednica srbija

Buduće zdravlje vaše bebe počinje ovde

U Aptaclubu verujemo da iskustvo pomaže u izgradnji otpornosti; da svaki novi susret, bilo u trudnoći ili nakon rođenja, može da oblikuje budući razvoj vaše bebe. Pomoću naše naučne stručnosti i podrške jedan na jedan, možemo pomoći vama i vašoj bebi da zagrlite sutrašnjicu.

Povezani članci

Odricanje odgovornosti

Informacije na ovoj veb lokaciji, uključujući, ali ne ograničavajući se na tekst, grafike, slike, veze, audio, video, izjave, ishod bilo kojeg predviđajućeg računara ili alata ili programa za proveru simptoma, prediktivni dani i / ili datumi i drugi materijali su opšte informacije samo u svrhe i ne treba ih smatrati zdravstvenim ili medicinskim savetom, dijagnozom ili lečenjem za vas i / ili vaše (nerođeno) dete. Na informacije sadržane na ovoj veb lokaciji ne možete se pouzdati i nisu tačne niti specifične za vas i / ili vaše (nerođeno) dete. Uvek potražite savet lekara ili drugog kvalifikovanog zdravstvenog radnika u vezi sa bilo kakvim pitanjima u vezi sa zdravstvenim stanjem i / ili medicinskim simptomima. Nikada nemojte zanemariti profesionalni lekarski savet ili odlagati njegovo traženje zbog nečega što ste pročitali na ovoj veb lokaciji ili razgovarali sa nekim od naših konsultanata. U slučaju (sumnje na) hitne medicinske pomoći, odmah pozovite svog lekara ili hitnu službu. Nutricia i njene podružnice ne daju nikakve garancije, izjave ili garancije u vezi sa bilo kojim sadržajem koji je dostupan na ovoj veb lokaciji u bilo kom obliku i njegovom ispravnošću, kompletnošću, adekvatnošću, pogodnošću, kvalitetom, pouzdanošću i tačnošću bilo koje informacije na ovoj veb lokaciji. U MENI U POTPUNOSTI DOZVOLJENI PRIMENJIVIM ZAKONIMA, Nutricia I njene pridružene kompanije isključuju sve obaveze koje proizilaze iz ili u vezi sa upotrebom ili zloupotrebom informacija ili nedostatkom informacija na ovoj veb lokaciji.

Dojenje je najbolje za bebe

Prvo pročitajte ovo važno obaveštenje Klikom na dugme Nastavi moći ćete da vidite informacije o mleku za dojenčad Aptamil i drugim proizvodima. Ako odlučite da nastavite, prihvatate da Aptaclub pruža ove informacije na vaš lični zahtev u informativne svrhe. Molimo vas da se obratite zdravstvenom radniku kako biste doneli izbor na bazi informacija o hranjenju mlekom i odbijanju bebe od čvrste hrane. Dojenje je najbolje za bebe i pruža brojne prednosti. Važno je da, u pripremi za i tokom dojenja, jedete zdravu, uravnoteženu ishranu. Kombinovano dojenje i hranjenje bočicom u prvim nedeljama života mogu smanjiti zalihe vašeg majčinog mleka i preokret u odluci da ne dojite je težak. Treba razmotriti socijalne i finansijske implikacije upotrebe mleka za dojenčad. Nepravilna upotreba mleka za dojenčad ili neprikladna hrane ili način hranjenja može predstavljati opasnost po zdravlje. Ako koristite mleko za dojenčad, pažljivo sledite uputstva proizvođača za upotrebu – ako se ne pridržavate uputstava, beba može da se razboli.