Musli sa kajsijom, mešanim semenkama & vanilom

Vreme pripreme: 10 minuta – Služiti: 22 x 45g porcija

Orašasti plodovi i semenke u ovom doručku obezbeđuju zdrave polinezasićene masne kiseline i širok spektar vitamina i minerala. Recept je jednostavan; sve što treba da uradite je da mešate.

Ovo jelo je: Bez mlečnih proizvoda • vegansko • vegetarijansko • sa malo zasićenih masti, šećera i soli • izvor vlakana, proteina, vitamina E, biotina, fosfora i bakra • sa visokim sadržajem mangana.

Svaka porcija sadrži:

Nutritivna vrednostKoličina% Referentni unos hranljivih sastojaka
Energija214kcal11%
Masti12g17%
Zasićene materije1.3g7%
Šećer4.5g5%
So0.18g3%

Savet nutricioniste

Osim ako nisu alergične, buduće mame mogu da uključe orašaste plodove u svoju ishranu u trudnoći. Postoji mogućnost da konzumiranje orašastih plodova u trudnoći može da smanji verovatnoću da vaša beba razvije alergije kao dete1.

Sastojci

 • 400g ovsene kaše
 • 75g suvih kajsija, grubo iseckanih
 • 75g urmi, grubo iseckanih
 • 150g celih badema
 • 175g mešanih semenki (poput semenki bundeve, suncokreta, lana, maka i susama)
 • 50g preprženih ljuštenih badema
 • Semena iz 1 mahune vanile

Služiti

 • 135ml nezaslaćenog obogaćenog badema

Recept sadrži sledeće alergene: ovas, orašasti plodovi (bademi), seme susama, gluten i sulfite. Sve nutritivne tvrdnje su zasnovane na analizi jedne porcije.

Nutritivne koristi

* Ovas: Obezbeđuje vlakna koja pomažu u sprečavanju zatvora izazvanog vašim hormonalnim promenama2

* Kajsije: Sadrže gvožđe koje može da obezbedi da vaša beba dobije neophodan kiseonik i hranljive materije u trudnoći3

* Bademi: Obezbeđuju folnu kiselinu koja može da pomogne u smanjenju rizika od oštećenja neuralne cevi kao što je spina bifida. NHS preporučuje uzimanje dodatka folne kiseline pored uzimanja hrane bogate folnom kiselinom tokom trudnoće4

Način pripreme

 1. Izmešajte sve hranljive sastojke u velikoj činiji dok se ne sjedine srazmerno.
 2. Sipajte u hermetički zatvorenu posudu.
 3. Poslužite sa bademovim mlekom.

Poslednji put pregledano: 7. septembra 2018

kontaktirajte aptaclub
aptaclub zajednica srbija

Buduće zdravlje vaše bebe počinje ovde

U Aptaclubu verujemo da iskustvo pomaže u izgradnji otpornosti; da svaki novi susret, bilo u trudnoći ili nakon rođenja, može da oblikuje budući razvoj vaše bebe. Pomoću naše naučne stručnosti i podrške jedan na jedan, možemo pomoći vama i vašoj bebi da zagrlite sutrašnjicu.

Povezani članci

Dojenje je najbolje za bebe

Prvo pročitajte ovo važno obaveštenje Klikom na dugme Nastavi moći ćete da vidite informacije o mleku za dojenčad Aptamil i drugim proizvodima. Ako odlučite da nastavite, prihvatate da Aptaclub pruža ove informacije na vaš lični zahtev u informativne svrhe. Molimo vas da se obratite zdravstvenom radniku kako biste doneli izbor na bazi informacija o hranjenju mlekom i odbijanju bebe od čvrste hrane. Dojenje je najbolje za bebe i pruža brojne prednosti. Važno je da, u pripremi za i tokom dojenja, jedete zdravu, uravnoteženu ishranu. Kombinovano dojenje i hranjenje bočicom u prvim nedeljama života mogu smanjiti zalihe vašeg majčinog mleka i preokret u odluci da ne dojite je težak. Treba razmotriti socijalne i finansijske implikacije upotrebe mleka za dojenčad. Nepravilna upotreba mleka za dojenčad ili neprikladna hrane ili način hranjenja može predstavljati opasnost po zdravlje. Ako koristite mleko za dojenčad, pažljivo sledite uputstva proizvođača za upotrebu – ako se ne pridržavate uputstava, beba može da se razboli.

Izaberite svoju zemlju