Kalkulator datuma porođaja

Vreme čitanja: 2 minuta

Čestitamo, trudni ste!

Naš kalkulator datuma će vam pomoći da utvrdite kada je verovatno da će vaša beba stići, tako da možete da počnete da planirate unapred. Većina beba stiže u nedelji njihovog termina. 

sr

free tools icon circle

Besplatni online alati

Praktični alati, od našeg Kalkulatora datuma do praktičnog kontrolora simptoma za bebu

trudnoća mama ruke na sofi

Kako se izračunava datum početka moje trudnoće?

Osim ako niste pratili kada ovulirate, nemoguće je utvrditi kada ste zatrudneli i, saglasno tome, kada će beba stići. Zbog toga koristimo datum vaše poslednje menstruacije i prosečnu dužinu menstrualnog ciklusa da bismo izračunali datum kada ste zatrudneli.
skeniranje trudnoće

Da li će datum mog porođaja promeniti nakon ultrazvučnog pregleda?

Znaćete precizniji datum porođaja nakon ultrazvučnog pregleda. Iako je malo verovatno da će vaša beba stići baš tog datuma, većina beba stiže u nedelji njihovog termina.

Naučna pozadina

Izračunavanje datuma porođaja

Pokrenula Nutricia

Ovulacija i začeće se obično javljaju oko dve nedelje nakon prvog dana menstruacije, a prosečna trudnoća traje između 37 nedelja i 42 nedelje. Koristeći ove informacije, zajedno sa prosečnom dužinom menstrualnog ciklusa, u mogućnosti smo da izračunamo približni datum vašeg porođaja.   

Poslednji put pregledano: 30. avgusta 2019

Povezani članci

Odricanje odgovornosti

Informacije na ovoj veb lokaciji, uključujući, ali ne ograničavajući se na tekst, grafike, slike, veze, audio, video, izjave, ishod bilo kojeg predviđajućeg računara ili alata ili programa za proveru simptoma, prediktivni dani i / ili datumi i drugi materijali su opšte informacije samo u svrhe i ne treba ih smatrati zdravstvenim ili medicinskim savetom, dijagnozom ili lečenjem za vas i / ili vaše (nerođeno) dete. Na informacije sadržane na ovoj veb lokaciji ne možete se pouzdati i nisu tačne niti specifične za vas i / ili vaše (nerođeno) dete. Uvek potražite savet lekara ili drugog kvalifikovanog zdravstvenog radnika u vezi sa bilo kakvim pitanjima u vezi sa zdravstvenim stanjem i / ili medicinskim simptomima. Nikada nemojte zanemariti profesionalni lekarski savet ili odlagati njegovo traženje zbog nečega što ste pročitali na ovoj veb lokaciji ili razgovarali sa nekim od naših konsultanata. U slučaju (sumnje na) hitne medicinske pomoći, odmah pozovite svog lekara ili hitnu službu. Nutricia i njene podružnice ne daju nikakve garancije, izjave ili garancije u vezi sa bilo kojim sadržajem koji je dostupan na ovoj veb lokaciji u bilo kom obliku i njegovom ispravnošću, kompletnošću, adekvatnošću, pogodnošću, kvalitetom, pouzdanošću i tačnošću bilo koje informacije na ovoj veb lokaciji. U MENI U POTPUNOSTI DOZVOLJENI PRIMENJIVIM ZAKONIMA, Nutricia I njene pridružene kompanije isključuju sve obaveze koje proizilaze iz ili u vezi sa upotrebom ili zloupotrebom informacija ili nedostatkom informacija na ovoj veb lokaciji.

Dojenje je najbolje za bebe

Prvo pročitajte ovo važno obaveštenje Klikom na dugme Nastavi moći ćete da vidite informacije o mleku za dojenčad Aptamil i drugim proizvodima. Ako odlučite da nastavite, prihvatate da Aptaclub pruža ove informacije na vaš lični zahtev u informativne svrhe. Molimo vas da se obratite zdravstvenom radniku kako biste doneli izbor na bazi informacija o hranjenju mlekom i odbijanju bebe od čvrste hrane. Dojenje je najbolje za bebe i pruža brojne prednosti. Važno je da, u pripremi za i tokom dojenja, jedete zdravu, uravnoteženu ishranu. Kombinovano dojenje i hranjenje bočicom u prvim nedeljama života mogu smanjiti zalihe vašeg majčinog mleka i preokret u odluci da ne dojite je težak. Treba razmotriti socijalne i finansijske implikacije upotrebe mleka za dojenčad. Nepravilna upotreba mleka za dojenčad ili neprikladna hrane ili način hranjenja može predstavljati opasnost po zdravlje. Ako koristite mleko za dojenčad, pažljivo sledite uputstva proizvođača za upotrebu – ako se ne pridržavate uputstava, beba može da se razboli.