Trudnoća tokom korona virusa (COVID-19)

Bez obzira da li se osećate preneraženo ili presrećno zbog svoje trudnoće (ili čak pomalo i jedno i drugo), tu smo da vas podržimo na svakom koraku. Od najnovijih smernica o tome kako pandemija korona virusa može uticati na vašu trudnoću, pa sve do otkrivanja fascinantne nauke koja stoji iza razvoja vašeg deteta, mi smo ovde sa informacijama koje će vam pomoći da uživate u zdravoj trudnoći dok svoju bebu pripremate za najbolji mogući početak.

Najnoviji saveti za zaštitu vaše bebe u toku izbijanja korona virusa (COVID-19)

Da li je bezbedno imati kontakt kože na kožu sa vašom bebom ukoliko pokazujete simptome korona virusa (COVID-19)? Da li su novorođene bebe u većem riziku? Dr Sarah Jarvis odgovara na sva vaša pitanja u vezi sa negom vaše bebe tokom pandemije korona virusa.

Na osnovu najnovijih naučnih dokaza, dr Sarah Jarvis deli svoje umirujuće savete i govori o minimalnim efektima koje COVID-19 trenutno ima na male bebe. Ona objašnjava najbolji način da zaštitite svoju bebu i sačuvate je od zaraze virusom, uključujući dodatne mere predostrožnosti koje biste možda želeli da preduzmete ukoliko sami pokazujete neke simptome COVID-19.

Ukoliko želite više informacija o nekoj od tema koje pokriva dr Sarah Jarvis, molimo posetite veb stranicu Royal College of Paediatrics and Child Health website ili The Royal College of Obstetricians & Gynaecologists website gde ćete pronaći još mnogo saveta i smernica.

Dr Sarah Jarvis, MBE

Dr Sarah Jarvis je kvalifikovani lekar opšte prakse i aktivna medicinska spisateljica i objavljivač koja se tokom čitavog života interesuje za zdravlje žena.

Pored toga što je stalni medicinski stručnjak u emisiji Jeremi Vine BBC Radija 2, tokom pandemije korona virusa, dr Sarah Jarvis se redovno pojavljuje u emisiji The One Show na BBC 1, ITV Coronavirus: Q&A i na kanalu Channel 5 news, dajući stručne savete o svim aspektima pandemije.

Postavljanje temelja za njihovu budućnost, korak po korak

careline icon circle

Pridružite se budućim mamama i novim roditeljima

Dobijte besplatne savete stručnjaka, personalizovanu elektronsku poštu, ponude, smernice sa uputstvima, kontrolne liste i još mnogo toga.

Teme o trudnoći

Ishrana i hranjenje

Zdrava izbalansirana ishrana koju sada primenjujete, može da utiče na buduće zdrvalje vaše bebe.

Praktični alati i saveti

Korisni načini planiranja i pripreme za porođaj.

Zdravlje i napredak

Razumevanje različitih načina ublažavanja bolova i kada se oni mogu primeniti kako bi vam porođaj učinili podnošljivijim.

Savet za partnere

Pomozite podržavajući svoju partnerku tokom trudnoće.

Vezivanje sa vašom bebom

Nikada nije prerano za vezu sa bebom, a ljubav koju pokazujete danas trajaće ceo život.

Porođaj

Saznajte više o porođaju.

Najčitanije o trudnoći

Šta treba jesti tokom porođaja

Hrana koju treba izbegavati u trudnoći

Vitamin A u trudnoći

Efekat muzike u trudnoći na nerođene bebe

Zdrava ishrana u trudnoći

Zašto su ugljeni hidrati važni

Zašto je so važna

Super hrana u trudnoći

Dojenje je najbolje za bebe

Prvo pročitajte ovo važno obaveštenje Klikom na dugme Nastavi moći ćete da vidite informacije o mleku za dojenčad Aptamil i drugim proizvodima. Ako odlučite da nastavite, prihvatate da Aptaclub pruža ove informacije na vaš lični zahtev u informativne svrhe. Molimo vas da se obratite zdravstvenom radniku kako biste doneli izbor na bazi informacija o hranjenju mlekom i odbijanju bebe od čvrste hrane. Dojenje je najbolje za bebe i pruža brojne prednosti. Važno je da, u pripremi za i tokom dojenja, jedete zdravu, uravnoteženu ishranu. Kombinovano dojenje i hranjenje bočicom u prvim nedeljama života mogu smanjiti zalihe vašeg majčinog mleka i preokret u odluci da ne dojite je težak. Treba razmotriti socijalne i finansijske implikacije upotrebe mleka za dojenčad. Nepravilna upotreba mleka za dojenčad ili neprikladna hrane ili način hranjenja može predstavljati opasnost po zdravlje. Ako koristite mleko za dojenčad, pažljivo sledite uputstva proizvođača za upotrebu – ako se ne pridržavate uputstava, beba može da se razboli.

Izaberite svoju zemlju