Vezivanje sa vašom bebom u 0-3 meseca

Vreme je dragoceno

Kako podstaći vezu sa svojim novorođenčetom

Ostvarivanje veza sa vašom bebom će doći prirodno, zato ne dajte da vas očekivanja obeshrabre, čak i ako vi niste osoba koja je hrani. Takođe je važno da vas troje – i sva braća i sestre – provodite vreme zajedno kako biste svom novom mališanu pružili pravi osećaj pripadnosti.

Izgradnja veze

Evo nekoliko jednostavnih načina na koje možete stvoriti osećaj povezanosti sa svojom bebom:

  • Držite svoju bebu uz sebe tokom hranjenja
  • Nežno pomerajte njene ruke i noge
  • Masirajte je kao u prvih nekoliko nedelja
  • Podignite je i ljuljajte
  • Dodirujte je
mother kissing babys feet
Dodir je najbolji način da stvorite vezu sa svojom bebom.

Fizički dodir je najbolji način za izgradnju veze sa vašom bebom, zato što:

  • Daje joj osećaj sigurnosti i bezbednosti
  • Uključuje je u svet oko sebe
  • Komunicira s njom kako bi mogla da vam odgovori

Što više kontakata imate sa svojom bebom, to ćete stvoriti jaču vezu. Ali nemojte se obeshrabriti ako joj treba neko vreme da odgovori – prirodno će trebati malo vremena da se naviknete jedna na drugu.

Poslednji put pregledano: 19. novembra 2015

kontaktirajte aptaclub
aptaclub zajednica srbija

Buduće zdravlje vaše bebe počinje ovde

U Aptaclubu verujemo da iskustvo pomaže u izgradnji otpornosti; da svaki novi susret, bilo u trudnoći ili nakon rođenja, može da oblikuje budući razvoj vaše bebe. Pomoću naše naučne stručnosti i podrške jedan na jedan, možemo pomoći vama i vašoj bebi da zagrlite sutrašnjicu.

Povezani članci

Dojenje je najbolje za bebe

Prvo pročitajte ovo važno obaveštenje Klikom na dugme Nastavi moći ćete da vidite informacije o mleku za dojenčad Aptamil i drugim proizvodima. Ako odlučite da nastavite, prihvatate da Aptaclub pruža ove informacije na vaš lični zahtev u informativne svrhe. Molimo vas da se obratite zdravstvenom radniku kako biste doneli izbor na bazi informacija o hranjenju mlekom i odbijanju bebe od čvrste hrane. Dojenje je najbolje za bebe i pruža brojne prednosti. Važno je da, u pripremi za i tokom dojenja, jedete zdravu, uravnoteženu ishranu. Kombinovano dojenje i hranjenje bočicom u prvim nedeljama života mogu smanjiti zalihe vašeg majčinog mleka i preokret u odluci da ne dojite je težak. Treba razmotriti socijalne i finansijske implikacije upotrebe mleka za dojenčad. Nepravilna upotreba mleka za dojenčad ili neprikladna hrane ili način hranjenja može predstavljati opasnost po zdravlje. Ako koristite mleko za dojenčad, pažljivo sledite uputstva proizvođača za upotrebu – ako se ne pridržavate uputstava, beba može da se razboli.

Izaberite svoju zemlju