7 čuda majčinog mleka

Majčino mleko je neverovatno. To je inspirisalo naše istraživanje već 40 godina. Što više učimo, otkrivaju se neočekivanija i neverovatnija svojstva.

7 divnih činjenica o majčinom mleku

ikonica za broj 1

Majčino mleko je potpuno jedinstveno

Njegov sastav je određen faktorima uključujući ishranu, hormone, genetiku, uticaje životne sredine, potrebe majke i potrebe bebe.

ikonica za broj 2

Beba prepoznaje miris majčinog mleka

Miris majčinog mleka podstiče novorođenče da pokaže zainteresovanost za podoj, i začuđujuće, mogu da osete i obrađuju informacije sadržane u maminom mleku.

ikonica za broj 3

Majčino mleko može pomoći bebi da zaspi

Kako se nivoi vaših hormona menjaju tokom dana, menjaju se i nivoi u majčinom mleku. To znači, na primer, da će vaše mleko uveče preneti na bebu hormone koji izazivaju san.

ikonica za broj 4

Dojenje povećava vaše „hormone ljubavi“

Smatra se da kontakt koža na kožu tokom dojenja pomaže u vezivanju. Naučnici su takođe otkrili da dok dojite nivo oksitocina raste, za koji se smatra da pomaže da povećate osećanja ljubavi prema svom detetu.

ikonica za broj 5

Majčino mleko pomaže bebi da ima zdraviju budućnost

Majčino mleko je ispunjeno antitelima koja se bore protiv infekcije. Može smanjiti rizik od razvoja ekcema, astme, alergija i gojaznosti u kasnijem životu. Produženo dojenje takođe može pomoći u smanjenju rizika od srčanih bolesti.

ikonica za broj 6

Majčino mleko usađuje zdrave navike u ishrani

Ishrana može direktno uticati na sastav majčinog mleka. Hrana koju jedete tokom dojenja može uticati na ukuse u kojima beba uživa tokom dojenja i kasnije.

ikonica za broj 7

Majčino mleko je različito za sinove i ćerke

Da li ste znali da dečaci konzumiraju više majčinog mleka nego devojčice? I neverovatno, majčino mleko proizvedeno za dečake sadrži 25% više kalorija nego za devojčice.

beba i majka

Još uvek ne znamo kako mleko postaje prirodno prilagođeno potrebama svake bebe. Potrebno je još mnogo istraživanja, ali nema sumnje da je majčino mleko divno.

Zabrinuti ste zbog dojenja?

Sasvim je normalno da je dojenje u početku malo nezgodno, ali naš vodič za dojenje je pun saveta koji će vam pomoći da uspete.

Otkrijte više o čudu majčinog mleka

Saznajte više o pozitivnim efektima majčinog mleka na zdravlje i razvoj vaše bebe u sledećim člancima.

Majčino mleko i dojenje

  • Šta je tako jedinstveno u vezi sa majčinim mlekom? Saznajte šta ova originalna superhrana sadrži i kako koristi vašoj bebi.
  • Može li majčino mleko pomoći bebi da zavoli hranu? Kako ishrana za dojenje može uticati na njihove preferencije ukusa.

kontaktirajte aptaclub
aptaclub zajednica srbija

Buduće zdravlje vaše bebe počinje ovde

U Aptaclubu verujemo da iskustvo pomaže u izgradnji otpornosti; da svaki novi susret, bilo u trudnoći ili nakon rođenja, može da oblikuje budući razvoj vaše bebe. Pomoću naše naučne stručnosti i podrške jedan na jedan, možemo pomoći vama i vašoj bebi da zagrlite sutrašnjicu.

Povezani članci

Dojenje je najbolje za bebe

Prvo pročitajte ovo važno obaveštenje Klikom na dugme Nastavi moći ćete da vidite informacije o mleku za dojenčad Aptamil i drugim proizvodima. Ako odlučite da nastavite, prihvatate da Aptaclub pruža ove informacije na vaš lični zahtev u informativne svrhe. Molimo vas da se obratite zdravstvenom radniku kako biste doneli izbor na bazi informacija o hranjenju mlekom i odbijanju bebe od čvrste hrane. Dojenje je najbolje za bebe i pruža brojne prednosti. Važno je da, u pripremi za i tokom dojenja, jedete zdravu, uravnoteženu ishranu. Kombinovano dojenje i hranjenje bočicom u prvim nedeljama života mogu smanjiti zalihe vašeg majčinog mleka i preokret u odluci da ne dojite je težak. Treba razmotriti socijalne i finansijske implikacije upotrebe mleka za dojenčad. Nepravilna upotreba mleka za dojenčad ili neprikladna hrane ili način hranjenja može predstavljati opasnost po zdravlje. Ako koristite mleko za dojenčad, pažljivo sledite uputstva proizvođača za upotrebu – ako se ne pridržavate uputstava, beba može da se razboli.

Izaberite svoju zemlju