6 saveta za početak hranjenja iz bočice

PRVA BOČICA MLEKA – NOVO ISKUSTVO ZA VAŠU BEBU

Dojenje je najbolje za vašu bebu. Ako se odlučite da pređete sa dojenja na hranjenje na bočicu, bebi će trebati malo vremena. Promene u njegovom ponašanju i probavi kod pijenja sada su potpuno normalne. Naši isprobani saveti će vam pomoći pri prelasku. Na početku prelaska, vaša beba može ispljunuti deo mleka. To ne znači da odbacuje hranjenje u bočici, novi pokret usisavanja još uvek je nepoznat – dajte mu dovoljno vremena za učenje. Konzistencija, boja i učestalost stolice takođe se mogu promeniti. To je normalno i znak je da se probavni sistem vaše bebe prilagođava novoj hrani. Promena u ishrani mogla bi promenu učiniti još težom.

majka drži novorođenče

6 saveta za početak hranjenja iz bočice

SAVET 1

Savet i oprez

Dajte bebi dovoljno vremena – mora se malo po malo navikavati na bočicu. Razmazite ih sa isto toliko ljubavi i nežnosti kao i tokom dojenja i isprobajte različite položaje za ishranu, na primer, ako je vaša beba u početku neodlučna. Neke bebe vole položaj uobičajen za dojenja, druge bolje piju iz bočice ako mogu da gledaju napred.

„Kontakt očima i fizička blizina – tako se vaša beba oseća prijatno i može se bolje prilagoditi novoj situaciji. Ponekad pomaže i ako otac ili neko drugi umesto vas doda bočicu.“

– Aptaclub tim stručnjaka

SAVET 2

Korak po korak

U nekim slučajevima je dojenje sa štitnikom za bradavice korisno kao priprema za bočicu prelaznog mleka. Vaša beba će se navići na kombinaciju majčinog mleka i cucle. Ako se potom bočica koristi prvi put, idealno je prvo iz nje ponuditi izmuzeno majčino mleko, tako da beba ne mora istovremeno da se prilagođava i bočici i novom ukusu.

„Kontakt očima i fizička blizina – tako se vaša beba oseća prijatno i može se bolje prilagoditi novoj situaciji. Ponekad pomaže i ako otac ili neko drugi umesto vas doda bočicu.“

– Aptaclub tim stručnjaka

SAVET 3

Pravi trenutak

Pri prvih nekoliko hranjenja bočicom, vaša beba ne bi trebala biti previše gladna ili preumorna. Tako će vaša beba biti spremnija da proba nešto novo.

Pri prvih nekoliko hranjenja bočicom, vaša beba ne bi trebala biti previše gladna ili preumorna. Tako će vaša beba biti spremnija da proba nešto novo.

-Aptaclub tim stručnjaka

sterilizacija flašica za bebe

SAVET 4

Odgovarajuća cucla

Izaberite odgovarajuću cuclu za svoju bebu. Postoje razne cucle različitih veličina, oblika i materijala, prilagođene uzrastu bebe. Često pomaže da se cucla bočice malo zagreje (toplom vodom na približno telesnu temperaturu), jer to podseća na majčinu bradavicu. Veličina otvora je ispravna kada iz bočice ako je držite pod uglom izlazi jedna kap u sekundi.

„Vaša beba mora prvo da se navikne na drugačiju tehniku sisanja. To može prouzrokovati izlivanje mleka iz usta, ali to ne znači da vaša beba ne prihvata bočicu. Proverite da li cucla koju ste odabrali odgovara snazi sisanja vaše bebe i pazite: presudno je da beba dobro sisa iz cicle i da se ne zagrcne.“

-Aptaclub tim stručnjaka

SAVET 5

Poverenje u odabranu hranu za bebe

Bolje nemojte: Isprobavati različite hrane za bebe – ovo bi moglo otežati navikavanje vaše bebe. Neka vas ne uznemire male poteškoće na početku ili uoBolje nemojte: Isprobavati različite hrane za bebe – ovo bi moglo otežati navikavanje vaše bebe. Neka vas ne uznemire male poteškoće na početku ili uočene promene.

SAVET 6

Odgovarajuća priprema

Hrana u bočici uvek treba da bude sveža, i. H. neposredno pre hranjenja, pažljivo je pripremite prema uputstvima na pakovanju i odmah koristite, jer je kao i svako mleko plodno tle za klice. Molimo da hranu ne podgrevate ponovo ne koristite preostalu hranu.

pranje bebinih flašica

Želimo vama i vašoj bebi puno uspeha u ovom novom koraku.

Naši stručnjaci su vam uvek na raspolaganju.

Više od naših stručnjaka

Pridružite se Aptaclubu na Facebook mreži

Lajkujte našu Facebook stranicu da biste se pridružili hiljadama budućih mama i novih mama koje razgovaraju i dele svoja iskustva.

Pridružite se Aptaclubu na YouTube

Od pakovanja torbe za bolnicu do položaja za dojenje i saveta za odvikavanje od mleka, naše smernice sa uputstvima su vam na raspolaganju da vam pomognu u svakoj fazi.

Pridružite se Aptaclubu na Instagram

Aptaclub vam pruža podršku na uzbudljivom putovanju od trudnoće do roditeljstva.

Povezani članci

Dojenje je najbolje za bebe

Prvo pročitajte ovo važno obaveštenje Klikom na dugme Nastavi moći ćete da vidite informacije o mleku za dojenčad Aptamil i drugim proizvodima. Ako odlučite da nastavite, prihvatate da Aptaclub pruža ove informacije na vaš lični zahtev u informativne svrhe. Molimo vas da se obratite zdravstvenom radniku kako biste doneli izbor na bazi informacija o hranjenju mlekom i odbijanju bebe od čvrste hrane. Dojenje je najbolje za bebe i pruža brojne prednosti. Važno je da, u pripremi za i tokom dojenja, jedete zdravu, uravnoteženu ishranu. Kombinovano dojenje i hranjenje bočicom u prvim nedeljama života mogu smanjiti zalihe vašeg majčinog mleka i preokret u odluci da ne dojite je težak. Treba razmotriti socijalne i finansijske implikacije upotrebe mleka za dojenčad. Nepravilna upotreba mleka za dojenčad ili neprikladna hrane ili način hranjenja može predstavljati opasnost po zdravlje. Ako koristite mleko za dojenčad, pažljivo sledite uputstva proizvođača za upotrebu – ako se ne pridržavate uputstava, beba može da se razboli.

Izaberite svoju zemlju