Čuvanje vaše bebe tokom korona virusa (COVID-19)

Znamo da je vaša beba za vas najdragocenija stvar na svetu i da ćete učiniti sve da je zaštitite. Dakle, u trenutnoj situaciji je razumljivo ako se osećate zabrinuto zbog njihovog zdravlja i napretka. Ali važno je zapamtiti da trenutni dokaz pokazuje da COVID-19 predstavlja vrlo nizak rizik za bebe.

Biti novi roditelj može biti težak posao u najboljem trenutku, ali odsecanje od uobičajenih mreža za podršku čini to posebno izazovnim. Bez obzira da li se hvatate u koštac sa dojenjem novorođenčeta, borite se sa grčevima ili spavanjem ili želite da znate najbolji način da zaštitite svoju bebu od COVID-19 – mi smo ovde da vas podržimo 24/7 i da učinimo da budete sigurni da se roditeljstvo u ovom teškom vremenu odvija što je lakše moguće.

Najnoviji saveti za zaštitu vaše bebe u toku izbijanja korona virusa (COVID-19)

Da li je bezbedno imati kontakt kože na kožu sa vašom bebom ukoliko pokazujete simptome korona virusa (COVID-19)? Da li su novorođene bebe u većem riziku? Dr Sarah Jarvis odgovara na sva vaša pitanja u vezi sa negom vaše bebe tokom pandemije korona virusa.

Na osnovu najnovijih naučnih dokaza, dr Sarah Jarvis deli svoje umirujuće savete i govori o minimalnim efektima koje COVID-19 trenutno ima na male bebe. Ona objašnjava najbolji način da zaštitite svoju bebu i sačuvate je od zaraze virusom, uključujući dodatne mere predostrožnosti koje biste možda želeli da preduzmete ukoliko sami pokazujete neke simptome COVID-19.

Ukoliko želite više informacija o nekoj od tema koje pokriva dr Sarah Jarvis, molimo posetite veb stranicu Royal College of Paediatrics and Child Health website ili The Royal College of Obstetricians & Gynaecologists website gde ćete pronaći još mnogo saveta i smernica.

Dr Sarah Jarvis, MBE

Dr Sarah Jarvis je kvalifikovani lekar opšte prakse i aktivna medicinska spisateljica i objavljivač koja se tokom čitavog života interesuje za zdravlje žena.

Pored toga što je stalni medicinski stručnjak u emisiji Jeremi Vine BBC Radija 2, tokom pandemije korona virusa, dr Sarah Jarvis se redovno pojavljuje u emisiji The One Show na BBC 1, ITV Coronavirus: Q&A i na kanalu Channel 5 news, dajući stručne savete o svim aspektima pandemije.

Razvoj vaše bebe, korak po korak

careline icon circle

Pridružite se budućim mamama i novim roditeljima

Dobijte besplatne savete stručnjaka, personalizovanu elektronsku poštu, ponude, smernice sa uputstvima, kontrolne liste i još mnogo toga.

Teme za bebe

Ishrana i hranjenje

Zdrava ishrana od dojenja do odvikavanja od majčinog mleka obezbeđuje da vaša beba ima ono što je potrebno za oblikovanje njenog dugoročnog zdravlja.

Vezivanje i razvoj

Razvijanje odnosa ljubavi sa vašim detetom može smanjiti stres i čak može pomoći u uspostavljanju njenih načina spavanja.

Zdravlje i napredak

Savladavanje stresa, dobra rutina spavanja i vežbanje, sve je to dobro za vašu bebu.

Savet za roditelje

Podrška vašoj partnerki nakon porođaja.

Najčitanije o bebi

Koliko i koliko često

Refluks kod beba

Uvod u odvikavanje od majčinog mleka

Intolerancija na laktozu kod beba

Znaci odvikavanja

Problemi sa odvikavanjem su rešeni

Dojenje je najbolje za bebe

Prvo pročitajte ovo važno obaveštenje Klikom na dugme Nastavi moći ćete da vidite informacije o mleku za dojenčad Aptamil i drugim proizvodima. Ako odlučite da nastavite, prihvatate da Aptaclub pruža ove informacije na vaš lični zahtev u informativne svrhe. Molimo vas da se obratite zdravstvenom radniku kako biste doneli izbor na bazi informacija o hranjenju mlekom i odbijanju bebe od čvrste hrane. Dojenje je najbolje za bebe i pruža brojne prednosti. Važno je da, u pripremi za i tokom dojenja, jedete zdravu, uravnoteženu ishranu. Kombinovano dojenje i hranjenje bočicom u prvim nedeljama života mogu smanjiti zalihe vašeg majčinog mleka i preokret u odluci da ne dojite je težak. Treba razmotriti socijalne i finansijske implikacije upotrebe mleka za dojenčad. Nepravilna upotreba mleka za dojenčad ili neprikladna hrane ili način hranjenja može predstavljati opasnost po zdravlje. Ako koristite mleko za dojenčad, pažljivo sledite uputstva proizvođača za upotrebu – ako se ne pridržavate uputstava, beba može da se razboli.

Izaberite svoju zemlju